Onsdag 13 februari»

 

Det blev ett fint löppass över berget hemmavid i går stundtals i ett blekt månsken. Behöver jag skriva att det var helt ok? Riktigt vad det beror på men tydligen gillar dock tyvärr inte min vänster fot läget. Jag fick ont som vanligt och det är lite oroande tycker jag. Får väl vara glad så länge som det går över på någon dag.

 

Kvällen blev ju inte sämre av ett mysigt varmbad efteråt.  

 

Somnade gott och sov bättre än jag gjort på länge. Fram på morgonkvisten stördes jag dock av de mest förvirrade drömmar. En ständig undrar jag har är: Varifrån kommer dom egentligen? Dessa förbryllande händelser jag utsätts för i drömmarnas hemliga land, när jag färdas dit i skydd av mörkret och John Blund, måste väl ändå vara skapade i min egen hjärna? Varför känner jag då inte igen mig?

 

Kommer ni för den delen ihåg John Blunds två sömnparaplyer? Jag hade en John Blund figur när jag var liten. Han var guldfärgad… Är det någon mer än jag som blir lite nostalgisk av detta?

 

http://www.youtube.com/watch?v=WUtCbhS4fGQ

 

 

Den gångna veckan har jag  tänkt mycket på min farfar. I morgon är det 116 år sedan han föddes. Ibland tycks det mig som att jag inte minns mycket mer än lösryckta bilder. Men han finns alltid där någonstans. När jag hälsade på satt han alltid på stolen vid kylskåpet och man kunde vinka genom rutan då man kom och gick på trappen. Själv satt jag alltid på stolen mitt emot, inne i hörnet framför Anja på den tiden hon levde. Farfar med krattan eller snöskyffeln eller grepen. Farfar plockandes äpplen. Farfar med lövkorgen. Farfar som alltid hade tid. Men också kylan i mitt hjärta då telefonen ringde mitt i natten det sista året. Farmors tårar på begravningen. Det finns ingen tröst för smärtsamma minnen. Det finns en grav att gå till. Det är allt. Och ibland vill jag inte minnas.

 

Tillbaka»